Uslovi korišćenja sajta APOS Potrošački Reporter


Opšti uslovi

U daljem tekstu Uslova korišćenja definisani su prava i obaveze između vas (u daljem tekstu Korisnici) i portala APOS Potrošački Reporter (u daljem tekstu Potrošački Reporter) čiji je vlasnik Asocijacija potrošača Srbije – APOS (u daljem tekstu APOS), sa sedištem u Novom Sadu, Zmaj Jovina 26.

Informacije koje su objavljne na sajtu Potrošački Reporter koriste se u nekomercijalne svrhe i jedina svrha njihovog objavljivanja jeste pomoć potrošačima. Informacije su rezultat analiza koje sprovodi APOS ili druge organizacije potrošača.

Sajt Potrošački Reporter ne prenosi analize i tekstove drugih medija koje sadrže reklamni prostor, izuzev informacija prenetih od strane nadležnih državnih institucija Srbije ili nadležnih institucija drugih država koje se tiču potrošača.

Kontakt forma za žalbe potrošača analiziraju diplomirani pravnici APOS-a sa bogatim iskustvom u zastupanju i pravnom savetovanju potrošača

Za sva dodatna pitanja kontaktirajte našu redakciju putem sledećih e-mail adresa: redakcija@apos.rs i apos@apos.org.rs


Zaštita podataka

Na portalu Potrošački Reporter prikupljaju se podaci isključivo u cilju: zastupanja i posredovanja pred trećim licima, pružanja informacija, davanja saveta potrošačima i pružanju drugih usluga koja se nude na sajtu.

Obraćanjem putem kontakt forme za savetovanje potrošača saglasni ste da se vaši podaci u cilju zastupanja pred trećim licima ( trgovcem, davaocem usluga, nadležnim organom ili sl.) mogu biti prosleđeni samo u cilju rešavanja konkretnog potrošačkog problema.

Podaci prikupljeni putem kontakt forme za savetovalište mogu se koristiti isključivo u cilju vođenja sopstvene evidencije i anonimne statističke obrade i jedino se mogu proslediti zvaničnim državnim institucijama na njihov zahtev.

Potrošački Reporter vaše lične podatke ne prosleđuje trećim licima u komercijalne svrhe, ali će vas povremeno obaveštavati o svojim ponudama a koji se odnose isključivo na informisanje i savetovanje potrošača, putem telefona ili e-mail adrese. Ovakvih obaveštenja kosrisnici se mogu odreći.


Informacije sa sajta u drugim medijima

Drugi mediji mogu prenositi sadržaj portala pod dole naznačenim uslovima, sem ukoliko Potrošački Reporter ili APOS nije izričito zabranio reprodukovanje, distribuiranje svog sadržaja

Obavezno je, prilikom prenošenja autorskog sadržaja naznačiti Potrošački Reporter ili APOS kao izvor.

Obavezno je u telu teksta prenesenog autorskog sadržaja naznačiti ka internet stranici portala na kojoj se nalazi izvorni tekst.

Potrošački Reporter ne snosi odgovornost za tačnost, preciznost i verodostojnost informacija objavljenih na internet stranicama koje su u vlasništvu trećih lica.


Odricanja od odgovornosti

Potrošački Reporter se trudi da informacije na sajtu budu pravovremene i tačne. Ukoliko nas upozorite na eventualne geške putem e-maila: redakcija@apos.rs i apos@apos.org.rs, mi ćemo pokušati da ih ispravimo.

APOS i Potrošački Reporter upozoravaju korisnike da informacije u rubrikama na sajtu se ne mogu smatrati dovoljnom informacijom za donošenje značajnih ličnih, finansijskih ili poslovnih odluka.

Informacije, mišljenja, analize, zaključci, prognoze i projekcije koje se iznose zasnovane su na sopstvenim iliistraživanjima partnerskih organizacija ali su podložni promenama koje zavise od promena u izvoru informacija, kao i o promenama koje nastupe od trenutka publikovanja informacija do korišćenja istih.

APOS i Potrošački Reporter nisu regulatorno telo i njihovi stavovi prilikom zastupanja nisu obavezujući za treća lica.


Izmene uslova koršćenja

Potrošački Reporter zadržava pravo da bez prethodne najave promeni uslove korišćenja portala. Svaka promena biće objavljena, blagovremeno, na ovoj stranici sajta. Korisnici koji se upišu adresar za slanje obaveštenja biće obavešteni putem e-mail adrese.